EN / HU

Lezárult a Leopold Bloom Képzőművészeti Díj pályázata

Több mint százan pályáztak, az előzsűrizett 15 művész nevét június 16-án, a Bloomsday keretein belül hirdetik majd ki. Díjkiosztó szeptember elején.

Az idén harmadik alkalommal hirdették meg a Leopold Bloom Képzőművészeti Díj, melynek célja a kortárs magyar képzőművészek progresszív alkotóinak elismerése és nemzetközi bemutatkozásuk támogatása.

A pályázási időszak lezárult és a díj népszerűségét jól mutatja, hogy korábbi évek jelentkezőinek számát messze felülmúlva, több mint 100-an pályáztak Magyarország egyik legjelentősebb képzőművészeti díjára.

A pályázati anyagok között festőművészek, fotográfusok, szobrászok, performansz művészek koncepciója is megtalálható.

A pályázatokat megkapta az előzsűrizést vállaló, fiatal, független nemzetközi kurátorokból álló trió. Az előzsűriről és a főzsűriről további információk az alábbi linken olvashatók: http://leopoldbloomaward.com/zsuri

Az előzsűrizett 15 művész nevét június 16-án, a Bloomsday keretein belül hirdetik majd ki. Ezt követően a főzsűri az előválogatottak számát 5 - 6 főre szűkíti, majd műtermük látogatása után kiválasztja a végső nyertest. A díj átadására szeptember 4-én kerül sor az Új Budapest Galériában (a Bálna épületében). Ekkor nyílik és november 15-ig lesz látható az idei díj döntőseinek kiállítása.