EN / HU

A Leopold Bloom Képzőművészeti Díj nyertese 2013-ban Nemes Csaba

Leopold Bloom Képzőművészeti Díj nemzetközi zsűrije, a világ sürgető kérdéseihez komplexen és elhivatottan kapcsolódó kortárs magyar művészet méltatása után, Nemes Csabát nevezte meg az élő magyar képzőművészeket támogató díj nyerteseként.

A zsűri indoklása szerint "Nemes Csaba nem csak technikai tökéletességről tett tanúbizonyságot, hanem emocionális érzékenységről és intellektuális kötődésről a téma iránt. Habár számos vonatkozó sorozatot készített már, nem pihen a babérjain, hanem továbbgörgeti, megújítja művészetét, új technikákat, módszereket választ a művek formába öntéséhez, ha szükséges. Az a fajta identitással való játék és szemléletmód, amellyel a múlt és mások szemszögéből próbálja értelmezni a kortársságot, egy nagyon érdekes és komplex lehetőséget ad arra, hogy az összetett, változó világra kitekintsünk. Művészete, gyakorlata és technikája sürgető és kényelmetlen kérdéseket is felvet, szociopolitikai kérdéseket, amelyek napjainkban és Magyarországon is aktuálisak. A képesség, hogy felszólítást tegyük arra, hogy a világ legyen más, mint amilyen, hatalmas erővel bír. Mindezen okoknál fogva Nemes Csabát nevezzük meg győztesként."

2013. szeptember 10-én, kedden, 17.00 órától várjuk Önöket a Leopold Bloom Képzőművészeti Díj döntőseinek kiállítására, sajtóvezetésre a nyertessel, Nemes Csabával, a kiállítás koordinátorával, Csizek Petrával és a díj képviseletébenMüller Henrikkel.