EN / HU

LEZÁRULT A LEOPOLD BLOOM KÉPZŐMŰVÉSZETI DÍJ PÁLYÁZÁSI IDŐSZAKA

Az idén harmadik alkalommal került kiírásra a Leopold Bloom Képzőművészeti Díj, melynek célja a kortárs magyar képzőművészek progresszív alkotóinak elismerése és nemzetközi bemutatkozásuk támogatása. A pályázási időszak április 30-án lezárult. A Díj sikerét jól mutatja, hogy korábbi évek jelentkezőszámát messze felülmúlva, több mint 100-an pályáztak Magyarország egyik legjelentősebb képzőművészeti díjára.

A pályázati anyagok között a festészeti alkotások mellett számos fotográfus, szobrász, performansz művész és tér-installáción alapuló koncepció is megtalálható. A pályázatokat már megkapta az előzsűrizést vállaló, fiatal, független nemzetközi kurátorokból álló trió. Az előzsűriről és a zsűriről az alábbi linken olvashatnak: http://leopoldbloomaward.com/zsuri Az előzsűrizett 15 művész nevét június 16-án, a Bloomsday keretein belül hirdetik majd ki. Ezt követően a zsűri az előválogatottak számát 5 – 6 főre szűkíti, majd műtermük látogatása után kiválasztja a végső nyertest.

 

A díj átadására szeptember 4-én kerül sor az Új Budapest Galériában (a Bálna épületében). Ekkor nyílik és november 15-ig lesz látható  az idei díj döntőseinek kiállítása.Még több információért látogassatok el a Leopold Bloom Art Award Facebook oldalára.
Az előzsűriről és a zsűriről az alábbi linken olvashatnak: